26.05.2014

Mecanova Oü:n tehtaan avajaiset Pärnussa

Pohjoismaiden johtaviin ohutlevymekaniikan sopimusvalmistajiin lukeutuva Mecanova viettää tänään uuden tehtaan avajaisia Viron Pärnussa. Tapahtuman kutsuvieraiksi saapuu Viron valtion ja Pärnun kaupungin edustajia sekä yritysjohtoa Suomesta ja Baltiasta.

- Asiakkaamme ovat jo pitkään tiedustelleet valmiuttamme toimia Virossa. Yhteistyö on helpompaa, kun voimme tuottaa palveluita lähellä asiakasta. Myös Suomen ja Viron samankaltainen toimintakulttuuri sekä Viron edullinen logistinen asema puolsivat päätöstämme, toimitusjohtaja Jukka Koponen kertoo.

Yksikön toiminnasta vastaa Mecanova Oü, joka on nivalalaisen Mecanova Oy:n osakkuusyhtiö. Pärnun tehtaan pinta-ala on 4500 neliömetriä ja siellä toimii alkuvaiheessa 13 työntekijää.

- Aloitimme tehtaan tuotannon ylösajon viime viikolla ja tuotanto toimii täydellä teholla syksyllä. Viiden vuoden aikajänteellä Mecanova Oü:n odotetaan saavuttavan 17 miljoonan euron liikevaihtotason ja työllistävän sata työntekijää, toimitusjohtaja Jukka Koponen kertoo.

Pärnun tehtaan suurimmat investoinnit ovat ohutlevykomponenttien automaattiseen valmistukseen kehitetty Pivatic-tuotantolinja sekä täysin automatisoitu maalauslinja. Tehtaan päätuotteita ovat sähkö-, elektroniikka- ja tietoliikenneteollisuudessa käytettävät kotelot ja suojakaapit.